De Scaldis
Het laatste nieuws en evenementen

Nieuws

4 December 2012

Winter

In November is de Scaldis op de helling geweest voor de vereiste keuringen bij scheepswerf het Anker in H-I Ambacht . Een dubbelplaatje op het vlak en een kort werklijstje van de keurmeester. Tussen de buien en mist door redelijk kunnen schilderen zodat het schip er onderwater weer piekfijn uitziet.

1 November 2012

Laatste zeildag Scaldis

Donderdag 1 November wordt de laatste zeildag van de Scaldis voor 2012. Een middag/ avondtocht met de directeuren van de Regionale Omroepen, georganiseerd door Omroep Zeeland. Daarna aftuigen en klaar maken voor de werfbeurt.

8 September 2012

zaterdag meezeilen vanuit Bruinisse

Een van de laatste meezeiltochten van dit seizoen is vanuit Bruinisse. Afvaart plaats binnenkant van de Sluis aan de kant van het Grevelingenmeer. Afvaartijd 1400 uur.

4 September 2012

dagje uit voor zorginstellingen

Vanaf de Middelplaat aan de Brouwerdam varen 8 zeilschepen op 4 september met clienten van zorginstellingen. http://www.zeilschepeninzeeland.nl/nieuws_evenementen.html

24 Augustus 2012

Rondvaart Vlissingen Maritiem

Tijdens Vlissingen Maritiem maakt de Scaldis rondvaarten op de Westerschelde voor Vlissingen langs op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 augustus. Duur tocht 3 uur, opstappen bij de Timmerfabriek. Kaartverkoop bij de organisatie van Vlissingen Maritiem.

24 Augustus 2012

Kaartverkoop Vlissingen Maritiem

Vrijdag 24 augustus vaart de Scaldis af in Vlissingen om 13:30 en 17:00 uur. Zaterdag 25 om 10:00, 13:30 en 17:00 uur. Zondag 26 om 13:00 uur.
Alle tochtjes zijn 3 uur kaarten, te koop via: http://www.vlissingenmaritiem.nl/tickets.htm of bij de stand op het evenemententerrein.

22 Augustus 2012

meezeil film

 Klik op de volgende link voor de film  http://www.youtube.com/watch?v=8lb3ZA8DZE0

7 Augustus 2012

500e meezeil passagier 2012

Al meer dan 500 passagiers hebben dit jaar een meezeiltochtje gemaakt op de Scaldis.

30 Juli 2012

meezeilen augustus

De meezeiltochten gaan in augustus gewoon verder elke dinsdag, woensdag en donderdag en de meeste weekenden. Zeer regelmatig zien we bruinvissen bij de kop van de haven van Zierikzee en ook een zeehond is geen uitzondering meer.

21 Juli 2012

Rondvaartjes vanuit Veere

De Scaldis organiseert rondvaartjes van een uur rondom de wedstrijd van de van Loon Hardzeildagen. Kaartjes kunnen ter plekke gekocht worden bij de stand van de SBH (stichting behoud hoogaars). Eerste afvaart 11:00 uur en de laatste om 15:30.

20 Juli 2012

Meezeilen Zierikzee -Veere

Vrijdag 20 juli vertrekt een vloot van historische schepen, waaronder Hoogaars en andere platbodems, van Zierikzee naar Veere. De Scaldis is er ook bij en zal meezeilen rond het deelnemersveld. Vertrek 9:30 uit Zierikzee en verwachte aankomst Veere 16:00 uur. Meezeilen incl. lunch kan voor € 35,-. Opgeven bij schipper Jaap Klok via tel: 06-12629109.

12 Juli 2012

Meezeildagen

Het meezeilen kent ondanks de niet al te positieve weersvoorspellingen een goede start. De mensen weten de Scaldis te vinden en krijgen waar voor hun geld. Een straffe wind zorgt voor spectaculair zeilen en af een toe een beetje buis water over verhoogt alleen de pret maar. Door de grote zitkuip voelt niemand zich onveilig.

Ook meezeilen? Raadpleeg de afvaartagenda en reserveer online

25 Juni 2012

Fotoshoot FITT

Het merk FITT heeft aan boord van de Scaldis foto's gemaakt van de nieuwe collectie. Met als decor de haven van Zierikzee, de Zeelandbrug en de Oosterschelde. De resultaten zullen begin augustus te zien zijn vie de site van de Scaldis. Nieuwsgierig ? Kijk alvast op de website van FITT.

18 Juni 2012

Zeilagenda

Zaterdag 23 juli
Ed Stierman komt als klassenleraar voor het 11e jaar met een klas leerlingen een dag zeilen. 

Maandag 25 juli
Fotoshoot aan boord van Miss Etam en daar hoort ook een stukje zeilen bij.

Dinsdag 26 juli
Een klein gezelschap komt eerst aan boord vergaderen in Wemeldinge. Na de lunch zeilen we naar Yerseke waar  oesters geproefd gaan worden en vervolgens weer terug naar Wemeldinge. Een reisje in opdracht van Challengeteamsailing.

Vrijdag 29
Een delegatie van de Europese Unie komt vanuit Brussel een dag zeilen. Afvaart Wemeldinge, vervolgens naar Yerseke voor de lunch en weer terug naar Wemeldinge. Georganiseerd door Sailforce Wemeldinge.

Zaterdag 30 juni
De eerste meezeilmiddag van 2012. Van 14:00 tot 17:00 kan een ieder 3 uurtjes meezeilen. Kaartjes telefonisch reseren bij de VVV, de schipper of via de boekingsmodule op deze website.

Zondag 1 juli
Famillie uitje: een middagtocht vanuit Zierikzee.

11 Juni 2012

Meisjes van Groenekan

De meisjes van Groenekan, een dorpje bij de Bilt, organiseren elke maand een activiteit en eens per jaar een paar dagen weg. Bij het aan boord komen bleek dat de meisjes volwassen dames waren. De oudste was in de 80 maar het plezier was er niet minder om. Dames bedankt voor de heerlijke flessen wijn.

8 Juni 2012

Veel wind en water

Personeelsuitje van het AMC Drechtsteden. Zeer twijfelachtig of uitvaren wel mogelijk was vanwege de wind. Besloten om aan het eind van het havenkanaal te gaan kijken met het schip. Daar aangekomen leek het wel te kunnen. Grootzeil 3 keer gereefd en de fok ook. Het zeil zetten ging prima, altijd spannend als het hard waait. Het eerste half uur ging goed daarna ging het nog harder waaien en kregen we zo veel water over dat we het grootzeil gestreken hebben en op de fok zijn terug gewaaid.

2 Juni 2012

Warm en weinig wind versus koud en stevige wind

Zaterdagmiddag familie uitje, lekker warm met weinig wind. De jongste uit het gezelschap vond het prima, zo had de bemanning tijd om met hem kwartet te spelen. Zondagochtend begon met regen, een stevige wind en was koud. Zeiltechnisch een prachtige ochtend maar de meeste gasten hadden niet op de kou gerekend.

1 Juni 2012

Ronde tafel district Goes

In opdracht van Challenge Team Sailing, samen met nog 2 collega's een gezelschap van 120 personen, bestaand uit leden van Rondetafel distict Goes en genodigden, van Zierikzee naar Goes gezeild. Een zeer internationaal gezelschap sierde het dek en de kuip van de Scaldis, waaronder Italianen, Denen, Noren en Zuid-Afrikanen. Helaas hebben we de helft van de reis op de motor moeten voldoen omdat het programma geen uitloop toeliet en de wind het liet afweten.

31 Mei 2012

Personeelsuitje Thermobile

Samen met zeilschip Spartivento uit Willemstad het personeelsuitje van Thermobile verzorgd. Om 9:00 uur stonden de voornamelijk mannen aan boord van de schepen. Door de gunstige wind konden we al zeilend afvaren. Om 10:30 door de haringvlietbrug, tuig er terug op en mooie lange slagen langs het eiland Tiengemeten. Om 13:00 uur stond de lunch klaar aan de kade van het haventje van Tiengemeten. Tijdens de lunch werd de wind straffer, 2 reven gestoken en dat was geen overbodige beslissing.  De middag spectaculair zeilend afgesloten om te eindigen met een grote bbq op de ponton bij de Spartivento. De inzet van het personeel was bewonderingswaardig: bij ieder commando sprongen de mannen in de lijnen en zwoegden ze aan de lieren.

26 Mei 2012

Antwerpen

De orde van advocaten van Antwerpen bestaat dit jaar 200 jaar. Een van de festiviteiten was een zeiltocht van Hansweert naar Antwerpen. Meer dan 100 personen verdeeld over zeiljachten en 3 grote zeilschepen vertrokken rond 14:00 uur uit Hansweert. Een matige tot straffe wind uit het oosten, veel zon en tij mee zorgden ervoor dat we grotendeels tot in Antwerpen hebben kunnen zeilen. Na een afsluitende rondvaart langs de rede van Antwerpen is het gezelschap om 19:30 van boord gegaan om aan te sluiten bij een uitstekend buffet.

18 Mei 2012

Hemelvaart meezeilen

3 uur meezeilen, vertrek 14:00 uur aankomst 17:00 uur. Afvaarthaven Zierikzee Volwassenen €18,- , kinderen € 12,- Geen zeilervaring nodig wel een goed humeur. Reserveer online.

12 Mei 2012

Oosterscheldekreeft programma

Zaterdag 12 mei In samenwerking met organisatiebureau Juul het  OosterscheldKreeftenprogramma gevaren. Na de ontvangst met koffie en Zeeuwse bolus heeft kreeftenvisser Jan Westenbrugge uitleg gegeven over zijn beroep en over wat de Oosterscheldekreeft zo specifiek maakt. Vervolgens los gegooid en buiten de haven het zeil gehesen, een koude maar stevige bries. De bruinvissen lieten zich niet zien maar een zeehond was zo aardig om even te komen kijken. Het programma is afgesloten met een kreeftenlunch in een bij de kreeftenkring aangesloten restaurant.

11 Mei 2012

Combinatie zeilen kayakken verwaaid

Vrijdag 11 mei zouden we een combinatie doen voor het personeelsuitje van de Stichting Noordzee van zeilen en kayakken in samenwerking met Outdoor Inspiration. Een deel van de groep stapte in Zierikzee aan boord van de Scaldis en is vertrokken naar Burgsluis, veel wind maar goed te zeilen. Een ander groepje zou vertrekken vanuit de Schelphoek met kayaks, de condities op de Oosterschelde waren echter te slecht en ze zijn terug gekeerd. Jammer het idee was zo leuk.

3 Mei 2012

Moederdag

Op zondag 13 mei is het moederdag. Bent u nog op zoek naar een origineel moederdagcadeau? Neem uw moeder mee voor een middagje meezeilen! Gezellig samen 3 uur genieten van de Oosterschelde. Als dat geen origineel cadeau is!

Reserveer uw plaatsen direct online in onze agenda.

13 Maart 2012

Scaldis brandveilig

Het interieur en de machinekamer zijn goedgekeurd door Register Holland op brandveiligheid. Meer informatie over veiligheid van de Scaldis vindt u op de pagina veiligheid en comfort.

5 Maart 2012

Opening kreeftenseizoen

Op 29 maart opent het kreeftenseizoen 2012. Scaldis vaart mee met elektrotechnisch groothandelbedrijf ES electro.

2 Maart 2012

2x Zeilen met een vrijgezellenfeest

Zeilen is leuk en geschikt voor elke gelegenheid. Dat blijkt maar weer uit twee recente boekingen, die toevallig beiden voor een vrijgezellenfeest gedaan werden. Op 2e paasdag en 21 april zal met deze groepen zeilen; op 21 april zullen we daarnaast ook vliegeren.

Bekijk nieuwsberichten uit:

2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011

Laatste nieuws

Windhoos treft Zierikzee Scaldis geen schade 2022-06-28 De windhoos die gisteren over de haven en Zierikzee trok is wel over de Scaldis gegaan, zoals in diverse filmpjes te zien is, maar heeft nagenoeg geen schade aan het schip aangericht. Bij mijn collega van de Vrijbuiter is alleen de dektent aan stukken gewaaid. Hoe anders is het in de stad zelf waar heel veel huizen stuk zijn.

mooie start 2022 2022-05-20 Een mooie start van het seizoen, we hebben al volop gevaren en de agenda vult zich gestaag. Ook dit jaar weer veel keus in meezeilen en zeehondentochten. De all-in arrangementen zijn populair en we maken in overleg met de klant regelmatig reizen op maat.

Voorjaar 2022-03-04 De zon schijnt, de dagen worden langer. De bemanning heeft er weer zin in.

Reacties van gasten

... Buiten het feit dat Jaap een geweldige schipper is weet hij ook altijd de juiste snaar te raken bij opgroeiende jeugd. ...

Ed Stierman, Sportdocent CSG Willem van Oranje - Oud-Beijerland

Aangesloten bij