De Scaldis
Over de Scaldis, haar bemanning en vaargebied

Over De Scaldis

Het zeilschip Scaldis is een Zeeuwse paviljoentjalk, een scheepstype dat veel gebruikt werd door Zeeuwse schippers voor de aardappel en suikerbietenvaart aan het begin van de vorige eeuw.

Na een werkzaam leven als zeilvrachtschip en later als motorvrachtschip is het schip weer in de vaart gebracht als zeilpassagiersschip voor maximaal 33 passagiers.

In januari 2002 heeft Jaap Klok het schip gekocht en doet het schip weer waarvoor het gebouwd is: zeilen in de Zeeuwse wateren.

Winter 2010/2011 werd de Scaldis voorzien van een grote kuip en een nieuw interieur. Meer informatie vindt u op de pagina Veiligheid en comfort

 

 

Schipper en bemanning

Jaap is een gedreven zeiler en vaart al meer dan 25 jaar op de Zeeuwse en Zuid-hollandse wateren en vanaf 2002 als schipper eigenaar van de Scaldis. 

Na studie agrarische bedrijfskunde, Korps Mariniers, reizen en enkele jaren werken op het commerciële vlak werd het zeilen.Jaap vindt het belangrijk dat de gasten zich thuis voelen en geeft in het Nederlands, Frans, Engels of Duits uitleg over het schip, het zeilen en het vaargebied.

De Scaldis en haar bemanning staan erom bekend dat ze altijd zeilen.

 
 
 

Zeilgarantie

Op zeilschip Scaldis krijgt u zeilgarantie, dat betekent dat er onder alle weersomstandigheden gezeild wordt. De schipper is een enthousiast zeiler en met uw hulp haalt hij het maximale uit het schip. Niets is mooier dan de zeilen erop en de motor uit, genieten van de rust op het water.

 
 
 

Vaargebied

De Zeeuwse Delta heeft het meest gevarieerde en schoonste vaarwater van Nederland. De Oosterschelde is een uniek getijde gebieden verveelt nooit. We zien regelmating zeehonden en bruinvissen.

De thuishaven van de Scaldis is Zierikzee, een centraal gelegen haven, die goed bereikbaar is met de auto van uit de Randstad en België. Gratis parkeren op loopafstand van de haven.

Submenu

Laatste nieuws

Zeiltochten gaan door 2021-07-12 De nieuwe maatregelen rond Covid -19 hebben geen invloed op het door gaan van de zeiltochten. Voorlopig gaan de zeiltochten door, ze zijn kleinschalig en in de buitenlucht.

We zeilen weer 2021-05-26 We zeilen weer, er wordt geboekt door bedrijven en families en veel belangstelling voor het meezeilprogramma.

11 mei wordt 18 mei 2021-05-05 We mogen nu vanaf 18 mei varen en niet zoals eerder vermeld vanaf 11 mei. De geplande tochtjes van komende week zijn dan ook geannuleerd. Excuus daarvoor.

Reacties van gasten

... Buiten het feit dat Jaap een geweldige schipper is weet hij ook altijd de juiste snaar te raken bij opgroeiende jeugd. ...

Ed Stierman, Sportdocent CSG Willem van Oranje - Oud-Beijerland

Aangesloten bij