De Scaldis
Wat zeggen onze gasten

Reacties van gasten

Met onze familie met opa’s en oma’s en kleinkinderen hebben we een heerlijke zeilochtend met Jaap’s Scaldis op de Oosterschelde gehad.

Heerlijk koffiedrinkend in de kuip of helpen met zeilen. Alles kan en iedereen had plezier. Jaap voelt goed aan wat de wensen van de groep en geeft ook leuke uitleg over zijn schip.

Een aanrader voor iedereen die eens met familie heerlijk wil uitwaaien in Zeeland op de Oosterschelde!

Erik

 

Oosterschelde kreeftprogramma in samenwerking met organisatie bureau Juul

Met Jaap Klok meezeilen is meer dan een rondje varen… Jaap en zijn bemanning weten hoe ze professioneel met een groep gasten omgaan. De gastvrijheid voel je direct als je aan boord komt van De Scaldis. Niet alleen de bemanning zorgt hiervoor maar het schip zelf is daar uitermate - binnen moderne, comfortabele en warme ruimte- geschikt voor. Tijdens onze zeiltocht wist Jaap de gasten ruimschoots uitleg te geven over de flora en fauna van de Oosterschelde. We hebben zelfs het geluk gehad een bruinvis onderweg te spotten. Onze gasten hebben naast de kennismaking met de Oosterscheldekreeft (zien en proeven vd O-kreeft) enorm genoten van een buitengewoon zeilevent op De Scaldis.

Organisatiebureau JUUUL
www.juuul.nl

Juliëtte Enneking

 

Maandag 9 april 2012 (2e paasdag)

Voor het vrijgezellenfeest van vrienden hebben we een dag geboekt op de Scaldis.

Onderweg naar Zeeland onderling nogal wat scepsis over het weer, ivm de regen (een aantal dames was bang zeeziek te worden, maar op dit schip bleek dat je je daar echt geen zorgen over hoeft te maken).

Toen we aankwamen had de schipper de boot al lekker verwarmd, en stond er koffie klaar met heerlijke warme zeeuwse bolussen dus dat beviel goed. Dikke kleding aan, en meteen aan de slag, grootzeil klaarmaken, en voorbereiden op vertrek.

Eenmaal op de Oosterschelde bleek de wind en de regen juist extra spectaculair. Dus achteraf hadden we het niet anders willen hebben. Een paar keer goed overstag gegaan, wat voor hilariteit aan boord zorgde. Buiten moesten er een paar aan de slag met de zwaarden, terwijl binnen er een aantal bezig waren met het opvangen van de glazen en het eten. Leuke uitleg en wetenswaardigheden gekregen gedurende de dag, en de relaxte houding van de bemanning gaf veel vertrouwen.

We hebben met zijn allen verliefd geworden op het water door deze ervaring.

Jaap, namens mijzelf en iedereen die erbij was: Bedankt voor deze briljante ervaring. We gaan dit zeker nog een keer herhalen.

Met vriendelijke groet,

Carolie van Boxtel

 

Al ruim 10 jaar vaar ik met klassen mee met de Scaldis. Dit jaar al weer de 11e dagtocht geboekt met mijn huidige klas en ouders. Buiten het feit dat Jaap een geweldige schipper is weet hij ook altijd de juiste snaar te raken bij opgroeiende jeugd. Het programma is altijd bespreekbaar en vooral de recente metamorfose van de Scaldis geeft nieuwe mogelijkheden voor wat betreft catering. Als het aan mij ligt breng ik nog vele jaren klassen mee naar de Scaldis voor een geweldige zeilervaring.

Met sportieve groeten,
Ed Stierman
Sportdocent CSG Willem van Oranje - Oud-Beijerland

 

Ieder jaar zijn we in goede handen aan boord bij Jaap op zijn prachtige schip de Scaldis. Een dag in het jaar die gemakkelijk in onze familie een traditie werd. Het is bijzonder om in elkaars gezelschap te zijn terwijl we over de Zeeuwse wateren worden gevoerd, kop in de wind, over de baren, varen wij graag zijn koers.

Familie Roepers

Submenu

Laatste nieuws

Zeiltochten gaan door 2021-07-12 De nieuwe maatregelen rond Covid -19 hebben geen invloed op het door gaan van de zeiltochten. Voorlopig gaan de zeiltochten door, ze zijn kleinschalig en in de buitenlucht.

We zeilen weer 2021-05-26 We zeilen weer, er wordt geboekt door bedrijven en families en veel belangstelling voor het meezeilprogramma.

11 mei wordt 18 mei 2021-05-05 We mogen nu vanaf 18 mei varen en niet zoals eerder vermeld vanaf 11 mei. De geplande tochtjes van komende week zijn dan ook geannuleerd. Excuus daarvoor.

Reacties van gasten

... Buiten het feit dat Jaap een geweldige schipper is weet hij ook altijd de juiste snaar te raken bij opgroeiende jeugd. ...

Ed Stierman, Sportdocent CSG Willem van Oranje - Oud-Beijerland

Aangesloten bij